My Tractor Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
632 Posts
Discussion Starter #1
My mid 90's Landlord Hydrostatic - 18 hp BS VG just today starting slipping going up a hills. It gets up the hill but not as it should. I mowed with it yesterday and had all kinds of take-off. I checked the hydro release on the back of the tractor to see if it got pulled out and it is in the correct position.

reverse seems to work fine with no slipping.

Where do I start?

thanks
 

·
4K Poster!!!
Joined
·
4,503 Posts
Is the belt tight and not slipping?
How is the oil level?
Some get good results by changing the hydro's oil.
From what you say, it's a sudden change, so I'd guess a loose belt or sticking idler pulley mechanism (or out of adjustment).
A close look at the "shifter" is in order, looking for something broken, loose, or sticking.
 

·
Master Service Technician
Joined
·
748 Posts
Yup..look closely at the belt, pulleys, linkages etc.. Are you pulling heavy loads? Your landlord should have a seperate pump/transaxle assy unlike the broadmoors. If you would have told me you had a broadmoor I would have said its time for tranny service.

FWIW, you supposed to change the fluid and filter every 250 hours.

Dont feel bad, my 1996 had 800 hrs on it before i changed it.! SHAME ON ME!

Let us know....If it is hydro related I can get deeoper into it with you.
 

·
Registered
Joined
·
632 Posts
Discussion Starter #4
Thanks for the ideas. I won't have time to investigate until next week sometime. I tearing my roof off this weekend. fun fun
 
1 - 4 of 4 Posts
Top