John Deere X500 engine problem - Page 2 - MyTractorForum.com - The Friendliest Tractor Forum and Best Place for Tractor Information
Register Home FAQ Garage MTF Gallery Search Today's Posts Mark Forums Read Store Chat Room

John Deere Forum John Deere Garden Tractor talk

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2010, 03:51 PM   #16
rrmccabe
I color outside the lines
 
rrmccabe's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Iowa
Posts: 2,156
MTF Member # 34789
Default Re: John Deere X500 engine problem

Quote:
Originally Posted by rmosso1 View Post
So much that I had to pressure wash the snow from Sat. dish.

Thanks much for help...
Up here we call that "Frost"
__________________

1967 Original 110 Round Fender with model 80 cart
2010 2305 with 200cx loader
rrmccabe is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-06-2010, 04:19 PM   #17
J D_eyemaster
MTF Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Iowa
Posts: 78
MTF Member # 36991
Default Re: John Deere X500 engine problem

So I guess its hard to tell if it was something in the fuel tank, gas cap vent or fuel pump. Anyways I hope they got the problem resolved for you. Be sure to let us know if all that fixes the issues, we'll be anxious to hear.
J D_eyemaster is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-06-2010, 04:52 PM   #18
bucs012
Deceased 8/2010
 
Join Date: Aug 2009
Location: Iowa
Posts: 144
MTF Member # 31244
Default Re: John Deere X500 engine problem

Great to hear they got it fixed. I would almost bet it was the gas cap but it was nice they replaced all those things any way.

Reminds me of my wifes 2005 Chrysler Pacifica (piece of crap) and the blower motor noise.........Take it in and 1. It was leaves, we cleaned them out and it's good now. 2. 6 months later- Same noise again, take it back. This time they replace the blower motor and belts?...........It's been 9 months and guess what noise it back????
__________________
Johnston, Saylorville Lake area- 2009 x500
Other Toys and Stuff-
http://s104.photobucket.com/albums/m197/bucs012/Garage/
In Memoriam
bucs012 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-06-2010, 07:27 PM   #19
farmer69
Senior MTF Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: ontario
Posts: 987
MTF Member # 27775
Default Re: John Deere X500 engine problem

If its only ayear old I hope warranty fixed it.
farmer69 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-07-2010, 04:37 PM   #20
rmosso1
MTF Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Georgia
Posts: 35
MTF Member # 37021
Default Re: John Deere X500 engine problem

First a comment about the warranty. I think they told me it is warranted for home use for 3 years or 500 hours, which ever comes first.

I picked up the X 500 machine today. Runs good. I did not get a bill, only a copy of the "shop notes". There it showed 3 labor hours. Only part listed is: (1) Fuel Pump LG 80856.

The notes say they ran it at first for 2 hours and the tractor cut out.. After doing what I listed above, it says: "ran for 4 hours, no problems."

I made a mental note of the hour meter and it does look like the machine was run for 6 to 7 hours. Now 51 + hours on odometer.

Oh, final point for the diagnositicians reading. For what it is worth, I did not know that the fuel gauge was also inoperable, and it was repaired.

rmosso1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-07-2010, 09:19 PM   #21
J D_eyemaster
MTF Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Iowa
Posts: 78
MTF Member # 36991
Default Re: John Deere X500 engine problem

Well good hopefully they got everything in great working order for you and its even better that they did everything under warranty. You just dont hear good endings regaurding other brands like we do deere's.
J D_eyemaster is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-08-2010, 07:40 AM   #22
WVdeerehunter
____________________
 
Join Date: Apr 2007
Location: Below the Mason Dixon
Posts: 529
MTF Member # 5688
Default Re: John Deere X500 engine problem

The warranry on your machine is 4 years.

As for the fuel gauge, it probably fogged up
which is why it was replaced. A common problem
for this series. Mine was replaced, but 2 months
later it started fogging up again.

Later
Steve
WVdeerehunter is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the MyTractorForum.com - The Friendliest Tractor Forum and Best Place for Tractor Information forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:52 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Compact Tractor Reviews Tractor Reviews Snowblowers Lawn Mower Forum
My Tractor Forum Snow Thrower Power Equipment Forum
Combine Forum Snowblower Forum ATV and UTV Reviews